Jun 29, 2021

PLL. z.AXHAMI. Kthimi i xhandarmarise standart per rend e qetesi. Featured

Kthimi i xhandarmarisë domosdoshmeri dhe standart për rend e qetësi.

PARTIA LEVIZJA E LEGALITETIT.

PLL si gjithmonë ka ndjekur me shqetesim të madh problemet që lidhen me rendin e qetesinë në vend si një detyre shtetare për mbrojtjen e jetës së qytetateve.

Si dhe shihet në vazhdimesi në Shqiperi nuk egziston rendi e qetesia dhe qytetaret nuk ndjehen të sigurtë për një jetë normale si edhe ju takon.

Shkak i një situate të tillë për PLL është mos funksionimi në kompleks i strukturave shteterore dhe ajo se pushtetaret dhe vete shteti mbeten në simbioze me lloj lloj elementesh që sot bejne ligjin prej “te fortit” ku para tyre sot ky shtet gjendet i pafuqishem dhe jo i interesuar për të i luftuar ato.

Me teper se kurre sot lind domosdoshmeri e një riorganizimi ligjor dhe strukturor i policise se shtetit ku shumica e pjeses organike të saj janë të paaftë profesionalisht, të veshur me politike, të korrutuara e të lidhur me krimin.

Për PLL kthimi i xhandarmarisë duhet të jetë qëllim në vetvete kundrejt një projekti konkret të studiuar dhe formuluar prej ekspertëve dhe specialistëve të kësaj fushe.

Forma e xhandarmarise si forme e organizimit të policisë në kohen e mbreterise shqiptare dhe sot ne shumë vende perendimore ka dhënë prova konkrete si forma me efikase në ruatjen e rendit e të qetesisë.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…