Politikë

Kryetar i PLL, Shkak i kësaj gjendje krize, dështimi i politikës në keqqeverisje.

Kjo gjendje aktuale krize e rēndē ekonomike, largimet, shpopullimi, që sot po i bëhet vendit e për pasojë plakja e shoqërisë e braktisja e moshës së tretë, kanë vetëm një emër, dështim i klasës politike dhe qeverisë, si detyrimit qytetar që ata kanë, për zhvillim ekonomik kundrejt një shteti të së drejtës me standarte euroatlantike.

PLL. Kryetari i PLL z.Axhami, vazhdon takimet me strukturat e partisë në rrethe.

MOMENTI, QARKU DIBËR. Vijojnë takimet e Kryetarit të PLL z.Shpëtim Axhami me strukturat drejtuese të partisë në çdo degë. Degët e PLL, Bashkia Peshkopi, Mat, Bulqizë, Klos, në pregatitje e sipër, të gatshëm për të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme. Kryetari i PLL i shoqëruar nga Sek.Përgjithshëm Dilaver Nelaj dhe Sek. Organizativ Nazif Sula zhvilluan takime në degët e…

PLL, Koha për një politikë ndryshe, momenti për të shprehur alternativën tonë.

Koha për një politikë ndryshe, PLL alternativë e pavarur reale e djathtë. Partia Lëvizja e Legalitetit. Partia Lëvizja e Legalitetit ka përcjellë, duke qenë pjesë aktive e saj, zhvillimet politike në Shqipëri. Për PLL kjo politike 30-vjeçare në shumë aspekte të saj nuk e ka përmbushur misionin e saj ndaj qytetarëve. Sot, akoma në Shqipëri nuk janë vendosur standartet demokratike…

PLL. Kërkohet reformë transparente dhe gjithpërfshirëse me standarte euro-atlantike.

Reforma Zgjedhore duhet kryer në kohën e duhur.PARTIA LËVIZJA E LEGALITETIT.Shtyrja e afatit të punës të Komisionit të Reformës Zgjedhore, tregon mungesë vullneti dhe serioziteti prej autorëve, e mbartur kjo prej 30-vitesh, që kjo reformë të kryet në kohën e duhur, duke e lënë atë si gjithmonë për momentin e fundit.Për PLL, që kjo reformë të jetë afatgjatë dhe me…

Nga Ramiz Lusha. Dr. Guri Durollari, “Ariu polar i politikës”,

Të dielen e tretë të gushtit 2022 dr. Guri Durollari iku në amshim, përtej Atlantikut, në shtetin Nju Xhersi të Amerikës, në në moshë 83 vjeçare, duke jetnue një gjysëm shekulli në Amerikë, duke pasë të tijët mbi 3 mijë frymë në lidhje farefisnore ndërveti që jetojnë e kontribuojnë në Amerikë. Dr. Guri Durollari rrjedh nga një familje atdhetare nga…

Në prag të 1 Shtatorit. Shqipëria ka nevojë për Mbretêri.

Shqipëria ka nevojë për MBRET. Për 30-vjet pluralizëm në Shqipëri u pa dhe u vërtetua se sistemi qeverisës Republikë Parlamentare ishte i dështuar para atij Monarki Demokratike Parlamentare e Trashigueshme e vitit 1928-1939. Ky sistem në çdo pesë vjet solli një president, kryetar shteti, politik e të njëanshëm më tepër i emëruar sesa i zgjedhur, ashtu si edhe sot po…
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…