Jun 01, 2021

Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj, rrit varfërinë në kryeqytet Featured

Me 30 dhjetor 2015 Këshilli Bashkiak I Tiranes miratoj porpozimin e kryetarit te Bashkise së Tiranës per rritjen e cmimit te transporti public ne kryeqytet nga 30 ne 40 lekë. Kjo procedur u krye ne kushte e mungeses se plote te transparences. Gjithashtu, ne faqen zyrtare te te Bashkisë së Tiranës nuk u publikua axhenda e mbledhjese se Keshillit Bashkia rreth ketij vendimi. Pra, vendimet qe merr kryetari I Bashkise se Tiranes jane pa procedure. Këshilli Bashkiak i Tiranës dha një kopje të axhendës së mbledhjes në mbrëmjen e 29 dhjetorit dhe në axhendën e shpërndarë, vendimi për rritjen e çmimit të biletave nuk qe përfshirë. (Kliko këtu për të parë njoftimin për Mbledhjen e Këshillit Bashkiak më 30 shtator 2015)
BIRN pyeti disa anëtarë të Këshillit Bashkiak nëse dispononin një kopje të vendimit, por asnjëri prej tyre nuk e dispononte dhe disa thanë se nuk kishin parë kurrfarë vendimi.
Këshilli Bashkiak i Tiranës iu përgjigj një kërkese për të drejtë informimi nga BIRN dhe dërgoi një kopje elektronike të të gjitha vendimeve të datës 30 dhjetor 2015 me përjashtim të vendimit për rritjen e çmimit të biletave.
Vetëm pas kërkesave të përsëritura nga BIRN, zyra e shtypit e Bashkisë së Tiranës dha një kopje elektronike të relacionit të Bashkisë për Këshillin Bashkiak në lidhje me atë që Bashkia e quan “indeksimin e tarifave”.

Pervec kesaj qe ndodhi me 30 dhjetor te vitit 2015, Kryetari aktual I Bashkise se Tiranes z. Erion Veliaj nuk ka te ndalur. Ne momentin qe Kryeministri Edi Rama caktoi krytarin e Bashkise se Tiranes si te deleguar politik per qarkun e Tiranes shiti abonet e pergjitheshme te transportit Publik per kryeqytenin me cmimin 50 perqind me te ulet sesa vlera nominale e saj. Pra cmimi I nje aboneje te pergjitheshme ka vleren nominale 1600 Leke dhe ai e shiti me cminin 800 leke, kurse abonen e nje linje eshte shitur me 600 Leke kur vlera nominale e saj eshte 1200 Leke.. Cfare do te thote kjo? Me veprimet qe beri gjate fushates elektorale ai ka shperdoruar detyren dhe ka manipuluar zgjedhjet e 25 Prillit qe do te thote qe kryetari I Bahkise se Tiranes ka blere votat nepermjet oligarkeve te tij.
Me cfarë po përpallen qytetaret e Tiranës me 1 Qershor 2021?
Sipas njoftimit te kompanive private që ofroj këtë shërbim në Kyreqytet kan njoftuar qe nuk do te kete ABONE TE PERGJITHSHME dhe qytetaret e Tiranes jane te detyruar qe te marrin abone per cdo linje qe keta do te udhtojne. Nje qytetar I Tiranes eshte I detyruar qe te marre minimum dy abone dhe cmimi per secilen eshte 1200 Leke. Po te bejme nje llogari te thjeshte nje familje qe ka ne perberjen e saj 5 antar eshte I detyruar qe te marre minimum 10 abone te linjave.
10 abone x 1200 Leke = 12000 Leke per nje familje, kurse me perpara merrte
5 abone x 1600 Leke = 8000 Leke.
Keshtu qe rritja e cmimit te transportit publike eshte rritur me 66 perqind per nje familje dhe kjo do te thote qe nje familje ne kryeqytet do te varferohet me 66 perqind me shume ne krahasim me muajin e meparshem.
A do te ndokoj kjo ne rritjen e varferise per qytetare (familjen) e Tiranes? Kush preket nga vendimet qe merr kryetari I Bashkise se Tiranes?
PARTIA LEVIZJA E LEGALITETI E SHIKON ME SHUME SHQETSIM RRITJEN E SHPENZIMEVE PER QYTETARET E TIRANES NE TRANSPORTIN PUBLIK, DHE SJELLJEN E KRYETARIT TE BASHKISE NDAJ QYTATAREVE

Autori eshte nën/Kryetar i PLL

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…