Jun 21, 2021

Redaksionale: Idealisti i djathtë dhe Partia Levizja e Legalitetit. Featured

Idealisti i djathte dhe Partia Levizja e Legalitetit.
 
Te jesh idealist do te thote te perkrahesh, te besosh dhe kontribosh pa asnje kusht per idealet e programet qe ti beson dhe i pranon, te mos shitesh e te mos tundohesh para asnje shantazhi apo joshje.
 
Sot pas 30-vitesh pluralizem ka shume prej tyre qe kane qendruar te palekunder ashtu si edhe u shprehem me siper, para idealeve te se djathtes shqiptare riorganizuar kjo pas viteve ‘90.
 
Fatkeqsisht shume prej tyre u zhgenjen gjate kesaj periudhe pasi iidealet e djathta u tradhetuan e u tjetersuan nga shume subjekte politike dhe shume lider te ketyre subjekteve te djathta te cilet shpeshhere devijuan dhe neperkemben votbesimin e marre.
 
Ky zhgenjim ka bere qe shume prej ketyre idealistevd te djathte te demotivohen e ta shikojne gri te djathten shqiptare, por pa u lekunder ne idealet e tyre te djathta.
 
PLL mbetet subjekti me qendrueshmeri programore ne thelb te djathte, pa u tunduar para asnje allishverishi apo makinacioni politik momenti.
 
Ky subjekt politik ka ditur te mbroj programin dhe ka zbatuar ne menyre fanatike statutin e saj duke lejuar nje demokraci te brendeshme me respektim te cdo afati statutor ne ridimensionimin here pas here te vetvetes.
 
Ajo ka ditur te qendroj stoike si nje subjekti vertete i djathte politik ashtu si edhe i takon asaj.
 
Prandaj cdo idealist i djathte e i zhgenjyer duhet te i bashkohet organikiaht strukturave te PLL duke pranuar edhe programin e saj politik.
 
Kjo do te bente qe ky idealist ne nje moment te dyte te mos mbetej perseri i zhgenjyer si deri tani.
 
Besimin dhe kenaqesin e kontributit per te djathten shqiptare brenda strukturave te PLL e ben kauza mbreterore e saj dhe vete Princi Leka II si trashigimtare i vetem i Fronit Mbreteror.
Tagged under
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…