Politikë

Kryetari i PLL Axhami. Përfaqësim dhe unifikim vote aty ku duhet.

Gjatë pluralizmit të pas viteve ‘90, të drejtat e të perndjekurve, të përsekutuarve dhe të pronarëve të ligjshem, vazhduan të nēpërkëmben dhe nuk u zgjidhën si duhet.Edhe ato pak të drejta, që u perfituan në momentet kur në pushtet ishte PD, janë shumë pak nga sa ju takon në të vërtetë këtyre shtresave.Shumica e përfaqësuesve të këtyre shtresave, duke shtuar…

Kr.PLL Axhami. Nuk ka më ndalësë drejt bashkimi kombëtarë.????

Ka ikur ajo kohë, kur Kosova dhe fatet e saj përdoreshin, si plaçkë lufte, për interesa pushteti dhe destabiliteti rajonal në shërbim të serbo-rusëve.Fatet e saj janë shkruajtur tashmë në një liri dhe pavarësi të fituar me gjakun dhe sakrificën e qindra deshmorëve dhe heronjëve të UÇK-së e të çdo faktori tjetër.Kushdo që çdo vendim dhe çdo kërkese të cilësdo…

PE, shuplakë zyrtare qeverisë Rama.

Partia Lëvizja e Legalitetit, u njoh dhe analizoj, votimin e Parlamentit Europian, i cili miratoi amendamentin e Grupit të Partive Popullore Europiane me tekst: “Parlamenti Europian thekson 15 kushtet e caktuara nga Këshilli i Bashkimit Europian që Shqipëria duhet të ketë përmbushur përpara thirrjes Konferencës Ndërqeveritare të parë me shtetet antare. “Për PLL, kjo është një shuplakë e fortē për…

Deklaratë e Partisë Lëvizja e Legalitetit.

Partia Lëvizja e Legalitetit, dënon aktin e turpshëm kriminal të djegjejes së flamurit shqiptarë, nga një mimoritarë grek, në një prej bulevardeve të qytetit të Sarandës.Për PLL, ky akt nuk është thjeshtë një veprim individual prej një personi, por e ka burimin tek politika shoviniste e qarqeve të caktuara greke, që herë pas here ngrenë krye në të keqen e…

Mazhoranca e sigurtë në humbje. Opozita drejt fitores historike.

Çdo tezë politiko-zgjedhore, e hedhur ditet e fundit, ka si qëllim në vetvete përqarjen e faktorëve opozitarë, në emër të “opozitës” dhe “votës së lirë”, kjo faktikisht, kauzë e vërtetë e aksionit politik për Opozitën e Bashkuar.Këto përpjekje dhe tymnaja, rrjedhin dhe stimulohen, nga shqetësimi që ka sot kjo mazhorancë për humbjen e sigurtë në çdo përballje të ardhshme elektorale.Këto…

PLL.Deklaratë për shtyp.

Partia Lëvizja e Legalitetit, ka mirpritur gjithmonë një marrveshjen politike për Reformën Zgjedhore sipas rekomandime të OSBE-ODIRIT dhe si një prej kërkesave për hapjen e negociatave për antarësimin e Shqipërisë për në BE.Për PLL, kjo marrveshje në thelb përmirëson mënyrën e administrimit të zgjedhjeve, kryesisht me identifikimin biometrik të votuesve, por nuk krijohen standarte të plota, për respektimin e vullnetit…
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…