AKTUALITET

NTM Princ Leka merr pjesë në kongresin e 5-të ndërkombëtar për fisnikërinë

Ishte kënaqësi të merrja pjesë në kongresin e 5-të ndërkombëtar për fisnikërinë në selinë e Shoqatës Mbretërore të Hidalgos në Madrid, Spanjë, me ftesë të Ministrisë së Kulturës spanjolle.
Si patron i Komisionit Ndërkombëtar për Urdhrat e Kalorësisë, ishte kënaqësi të takoja Presidentin e ICOC Pier Felice degli Aberti dhe Presidenten e Akademisë Ndërkombëtare të Gjenealogjisë, Maria-Loredana Pinotti, së bashku me Carlos Evaristo, një historian, personalitet televiziv, dhe President i Real Instituto de Arqueologia Sacra. Ishte një mundësi e mrekullueshme për të bashkëpunuar me fisnikërinë spanjolle dhe për të ekspozuar kulturën dhe historinë shqiptare.
———
It was a pleasure to attend the 5th International congress on nobility at the Royal Association of Hidalgos headquarters in Madrid Spain, under the invitation of the Spanish Ministry of Culture.
As the patron of the International Commission for Orders of Chivalry, it was a pleasure to meet ICOC President Pier Felice degli Aberti and the President of the International Academy of Genealogy, Maria-Loredana Pinotti, along with Carlos Evaristo, a historian, television personality, and President of the Real Instituto de Arqueologia Sacra. It was a wonderful opportunity to collaborate with the Spanish nobility and showcase Albanian culture and history.