ANALIZË

Legaliteti. Kërkojmë të hiqet çdo toponim sllav në Shqipëri!

Duhet të hiqet çdo toponim sllav në Shqipëri!

Parlamenti shqiptar duhet të kthejë në fuqi ligjin që e mundëson një gjë të tillë, si ai i vitit 1937.

Të kthejmë dhe ruajmë identitetit tonë kombëtar.

Vendi ynë në shekullin e XIV nga veriu deri në jug u mbush me emra sllav vendosur prej tyre

Car Stefan Dushani nga viti 1331-1355 për 24 vjet e zbatoj dhunshëm këtë projekt.

Per këtë arsye, me 5 maj 1937, u dekretua ligji për ndryshimin e këtyre emrave të sllavizuar.

Ky ligj, miratuar në kohën e Mbretit Zog, u abrogua pas pushtimit të Shqiperise nga Italia.

Pas 1944, per shkak te flirtit me Jugo-sllavinë, ky ligj nuk rihyri asnjëherë ne fuqi.

Prandaj, në fokusin e ruatjes e kthimit të identitetit kombëtar, ne do të këmbëngulim gjithmonë që parlamenti shqiptar me patjetër të kthejë në fuqi një ligj të tillë si ai i 5 Majit 1937