Histori

Legalistët. Fatkeqësi komuniste, me 6 shkurt 1967 Shqipëria shteti i parë ateist në Botë.

Kujto mos harro, deri këtu arriti komunizmi!!!

Me 6 Shkurt 1967, regjimi komunist enverist e shpalli Shqipërinë shtetin e parë ateist në Botë.

Me 6 shkurt 1967, regjimi komunist nisi luftë kunder fesë, klerikëve, çdo kulti e besimtari.

Pavarsisht se shumë prej objekteve të kulteve fetare ishin monomente kulture nisi prishja e tyre.

U shkatërruan rreth 740 xhami, 600 kisha ortodokse, 158 kisha e 530 teqe në vend.

Nisën dhe vazhduan burgosjet dhe vrasjevet e klerikëve duke mbjell tmerr e urretje.

Komunizmi, fatkeqësisht shkatërroi çdo besim e paturpsisht deklaroj formimin e njeriut të ri.

Largimi i njeriut nga feja dhe besimi, e largoj atë nga dashuria për veten, familjen, kombin dhe atdheun.

Respektimi dhe përqafimi i vyrtyteve fetare vetëm rrisin harmoninë dhe largojnë rininë nga çdo ves e fenomen i keq vetjak e shoqëror.

Shteti sot duhet të kthej çdo pronë e çdo kompesim financiar kërkuar prej çdo komuniteti fetar e të trajtoj si duhet sejcilin prej tyre.

BESIM NË ZOT-PRONË E FE-MBRET E ATDHE!