AKTUALITET

Kryelegalisti Axhami i shpeh urimet e Tij kryeministrit të ri MV z.Talaz Xhaferi

Ditë historike
Shqipari, z.Talat Xhaferri, merr dekretin e kryetarit të shtetit të Maqedonisë së Veriut, për formimin e qeverisë së re të këtij shteti, kjo pavarsisht e përkohshme.

Shtetet perendimore, sidomos ato të vitit 1878 në Kongresin e Berlinit, ato të vitit 1913 të Konferencls së Londrës, ato të vitit 1919-1920 të Konferencës së Parisit, ato që sot kanë fatet në dorë të këtij shekulli, mbështetur në drejtësinë e kombeve dhe atë të stabilitetit në Ballkanin Perendimor duhet të i bëjnë pyerje vetes dhe të ndërgjegjësohen.

Çfarë ka ndodhur ndër shekuj me Kombin Shqiptar dhe ku qëndron padrejtësia, Shqipëria një shtet i pavarur rrethuar prej shqiptarëve dhe shtete me kryeministra shqiptar.

Suksese z.Xhaferi në të mirë të paqes e stabilitetit ndërshtetëror dhe qoftë e afërt dita që padrejtësitë ndër shekuj të prevaloj mbi drejtësinë në këto shekull të kohëve moderne.