Histori

Dega e PLL për SHBA përkujton e nderon figurën e gjeneral Abaz Kupit.

Partia “Levizja e Legalitetit”- Dega e SHBA-se ne bashkepunim me familjen Kupi ka nderin te njoftoje komunitetin shqiptar ne Nju Jork dhe rrethina, entet fetare dhe politike, mbreteroret shqiptare, anetaret e Partise “Levizja e Legalitetit”, miqte dhe dashamiret e familjes Kupi se edhe sivjet, si cdo vjet, diten e Shtune me date 6 Janar 2024, ne oren 11.00 deri ne oren 2.00 pm do te mblidhemi tek varri i Gjeneral Abaz Kupit, ne varrezat Maple Grove Cemetery, ne Kew Gardens per te perkujtuar 48 vjetorin e vdekjes se udheheqesit te nacionalizmit shqiptar, burrit qe, ne krye te trupave te Mbretit Zog, i zbardhi faqen Shqiperise me 7 Prillin e 1939-es, dhe themeluesit te Organizates Kombetare te Levizjes se Legalitetit.

Bashkatdhetare, jeni te mirepritur !

Vendi ku do te mbahet perkujtimorja ndodhet :
127-15 Kew Gardens Road, Kew Gardens, New York 11415

Kryesia e Partise Levizja e Legalitetit per SHBA.

Hakik Mena