AKTUALITET

LTM Princ Leka II uron shqiptarët në Ditën e Pavarësisë.

Mesazhi i Familjes Mbreterore me rastin e 28 Nentorit (2023) të 111 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.

Më 28 nëntor, ne nderojmë trimërinë dhe qëndresën e paraardhësve tanë që siguruan pavarësinë e Shqipërisë. Sot, le të rindezim flakën e krenarisë kombëtare dhe të bashkohemi në mbrojtjen e trashëgimisë sonë. Së bashku, le të shkojmë përpara, duke patur diversitetin tonë si një forcë mbeshtetese dhe duke shtyrë shtetin tonë të dashur drejt një të ardhme më të ndritur.

Në këtë përvjetor të Pavarësisë sonë Kombëtare deshirojmë të theksojmë nevojen urgjente që kemi për të berë c’është e mundur që të ndihmojmë në shtetndërtimin e Kosovës, si shprehja e aktit më të lartë patriotik në këto kohë. Sidomos tani kur kufinjtë e saj po cënohen gjithmonë e më shumë nga kundërshtaret e lirisë se shqiptareve. Ruajtja e integritetit territorial të Kosovës është qënësore për të gjithë Ne.
Nga ana tjetër urojmë që shteti ligjor me në fund të vendosi në binare të duhur qeverisjen dhe jetën politike të Shqiperisë. Është nevojë imediate pasja e një maxhorance dhe opozite me kredibilitet për ti dhenë mundesinë shqiptareve të ëndërrojnë të ardhmen në vendin e tyre, për të cilen duhet thjesht vullneti dhe deshira për ta dashur Shqipërinë tonë.

Për bashkatdhetarët tanë të diasporës të përhapur nëpër botë, dashuria dhe besnikëria juaj për atdheun tonë tejkalon kufijt. Ju jeni pjesë integrale e historisë sonë, dhe kontributet tuaja, në afërsi apo larg, rezonojnë thellë në zemrat tona. Ruajtja e kulturës suaj, aspiratat dhe arritjet tuaja shërbejnë si një dritare frymëzimi për brezat që vijnë.
Të qëndrojmë bashkë, krenarë dhe të vendosur, si një familje shqiptare e bashkuar. Le të përpiqemi së bashku që Shqipëria jonë të zhvillohet si një vend i ngritur lart që ndriçon fort. Duke nderuar të kaluarën tonë, duke jetuar të tashmen tonë; për një të ardhme të mbushur me premtime për përparim.
Me krenari dhe admirim të pandryshueshëm

Leka II
“ATDHEU MBI TË GJITHA”